Συχνές
ερωτήσεις

για Iδιώτες

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας όμως όσο νωρίτερα ξεκινήσεις, τόσο χαμηλότερα είναι τα ασφάλιστρα και πιο εύκολη η ασφάλιση.

Είμαστε δίπλα σας για να αναθεωρούμε τακτικά τις ανάγκες και τις καλύψεις σας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία του ασφαλιστικού κλάδου.

Οι όποιες αλλαγές γίνονται με συνέχεια και κατοχύρωση των δικαιωμάτων σας.

Η απάντηση είναι ναι! Ακόμη κι αν δεν έχετε καμία χρόνια πάθηση θα χρειαστείτε σίγουρα κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή κάποιου έκτακτου περιστατικού, κάποιας μη διαγνωσμένης πάθησης κάποιων επιπλοκών, διότι η υγεία είναι κάτι που δεν είναι προβλέψιμο.

Φροντίζοντας για την κάλυψη σας μπορείτε να αποφύγετε μεγάλα θεραπευτικά έξοδα.

Ασφαλιζόμενοι όσο είστε υγιείς εξασφαλίζετε κάλυψη για οποιοδήποτε πρόβλημα υγιείας εμφανιστεί μετά την ασφάλιση.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος ιατρικός  προασφαλιστικός έλεγχος πριν τη σύναψη συμβολαίου ασφάλισης υγείας ως την ηλικία των 55 ετών και για μερικές εταιρείες ακόμα και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει, συνήθως, ένα δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων με απευθείας κάλυψη των εξόδων από την ασφαλιστική εταιρεία.

Αν προβλέπεται η δυνατότητα νοσηλείας και σε μη συμβεβλημένο τότε η  αποζημίωση γίνεται απολογιστικά με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών εξόδων.

Είμαστε στη διάθεσή σας με την πείρα και την εξειδίκευσή μας να σε καθοδηγήσουμε και να σε υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείς νοσηλεία.

Όταν το συμβόλαιό σου περιέχει την κάλυψη διεξαγωγής ειδικών ιατρικών εξετάσεων, πχ κολονοσκόπηση, γαστροσκόπηση,βιοψία κ.ά, τότε πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουμε το ειδικό έντυπο για τέτοιου είδους περιπτώσεις, το οποίο θα συνοδεύεται και από ιατρική γνωμάτευση για την αναγκαιότητα της εξέτασης.Αυτό θα το εξετάσει η ασφαλιστική μας και θα μας δώσει την έγκριση για να διεξαχθεί η εξέταση, συνήθως στα ειδικά συνεργαζόμενα κέντρα.

 

Η πρόσθεση επιπλέον παροχών στο συμβόλαιό μας πχ. Απώλεια εισοδήματος, εξωνοσοκομειακές παροχές, νοσοκομειακό επίδομα, επίδομα σοβαρών ασθενειών κ.ά μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Αυτό γίνεται είτε με προσθήκη στο υπάρχον συμβόλαιο ή με δημιουργία νέου στην ίδια ή άλλη εταιρεία ανάλογα με το τι σε συμφέρει περισσότερο.

Σημαντικό: από κάθε ασφαλιστική εταιρεία μπορούμε να επιλέγουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς

Η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας. Μπορεί η συμμετοχή να πληρώνεται σε κάθε νοσηλεία ή να είναι ένα ποσό για ολόκληρη την ασφαλιστική χρονιά.

Υπάρχουν συμμετοχές σε ένα νοσοκομειακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κυμαίνονται από 250€ έως 15.000€ ανάλογα με την εταιρεία και το πρόγραμμα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο μικρότερο είναι το ασφάλιστρο.

Τα οφέλη ενός οικογενειακού προγράμματος υγείας είναι:

  • Προστατεύουμε όλη μας την οικογένεια καθώς έχουμε κοινό προϋπολογισμό.
  • Eκμεταλλευόμαστε τη σημαντική έκπτωση στα ασφάλιστρα που δίνει ένα οικογενειακό πρόγραμμα υγείας.
  • Διαχειριστικά μας διευκολύνει ένα συμβόλαιο για όλη την οικογένεια.

Το οικογενειακό πρόγραμμα υγείας μας γεμίζει σιγουριά και αισιοδοξία για ό,τι αιφνίδιο ιατρικό συμβάν εμφανιστεί και χρήζει άμεσης νοσηλείας.

Ναι. Αυτό υπαγορεύεται από ιδιαίτερες συνθήκες όπως η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό ή οι ζητούμενες καλύψεις που εξετάζουμε από κοινού.

Ανάλογα με την εταιρεία και αν το παιδί σπουδάζει θεωρείται εξαρτώμενο μέλος μέχρι την ηλικία των 25 έως 30 ετών.

Σε κάποια οικογενειακά συμβόλαια το παιδί παραμένει σε οικογενειακό πλαίσιο ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας.

Ο εξειδικευμένος διαμεσολαβητής ασφάλισης είναι ο αρμόδιος για να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο πρόγραμμα υγείας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες μας.

Η Protect μπορεί να δώσει την κατάλληλη πληροφόρηση, ώστε να επιλέξουμε το προϊόν που μας αρμόζει και να έχουμε την απόλυτη επιμέλεια διαχείρισης των αποζημιώσεων, όταν χρειαστεί να κάνουμε χρήση του συμβολαίου μας.

Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα δικαιολογητικά για την σύναψη συμβολαίου ασφάλειας υγείας, παρά μόνο η αίτηση και τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν για την συμπλήρωσή της.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να ζητηθούν το βιβλιάριο υγείας των παιδιών και οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο από προηγούμενες νοσηλείες ή εξετάσεις.

Πέρα από τη νοσηλεία είναι σημαντική για το παιδί η δυνατότητα ολοκληρωμένης κάλυψης στα επείγοντα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και ημερήσιες θεραπείες χωρίς νοσηλεία. Έτσι έχει φύγει το άγχος σου για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ενός έκτακτου προβλήματος υγείας χωρίς να χρειάζεται να εκταμιεύσεις χρήματα.

Είναι επίσης σημαντικό να παρέχονται σημαντικά κεφάλαια κάλυψης και στο εξωτερικό δίνοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένα κέντρα παγκόσμιας αναγνώρισης.

Θα πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία και ανάλογα με την περίπτωση να γίνει ειδικό πρόγραμμα που να αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε όλα τα προγράμματα η έναρξη ξεκινά από την πρώτη μέρα που θα  τακτοποιηθεί οικονομικά η πρώτη δόση του ασφαλίστρου.

Ανάλογα με το πρόγραμμα και την ασφαλιστική εταιρεία υπάρχουν επιμέρους αναμονές για την κάλυψη συγκεκριμένων παθήσεων για τις οποίες σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων.

 

Βεβαίως και υπάρχει. Η ασφάλιση της περιουσίας έχει ως σκοπό να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την οικονομική απώλεια που μπορεί να πάθει η περιουσία μου από μία σειρά ζημιογόνων γεγονότων που μπορούν να την πλήξουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:

Η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην  Ευρώπη και συμπεριλαμβάνεται στις 10 πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο

Κάθε χρόνο εκδηλώνονται αρκετές πυρκαγιές

Λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τελευταία έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες

Αρχικά θα ζητήσεις από τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο προσφορές δίνοντάς του κάποια απαραίτητα στοιχεία (ΤΚ κατοικίας, έτος κατασκευής, εμβαδόν κυρίων και βοηθητικών χώρων). Όταν πάρεις τις προσφορές θα επιλέξετε μαζί την κατάλληλη με βάση το κόστος και τις καλύψεις που προσφέρει. Κατόπιν θα συμπληρωθεί η αίτηση της ασφαλιστικής εταιρείας που θα έχεις επιλέξει κι εκείνη με την σειρά της θα εκδώσει την ειδοποίηση πληρωμής που θα μπορείς να πληρώσεις και ηλεκτρονικά (μέσω e banking ή της εφαρμογής του κινητού σου).

Η συνολική δαπάνη για ασφάλιση περιουσίας θεωρείται παραγωγική δαπάνη και εκπίπτει από τα φορολογητέα έσοδα.

Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει εύκολα με τα κόστη που έχουν οριστεί επίσημα από πραγματογνώμονες μηχανικούς:

900€ /τμ έως 1000€/τμ για πιο συνήθεις κατασκευές και 300€/τμ αξία οικοσκευής

Πάνω από 1000€/τμ για πολυτελής κατοικίες με 500€/τμ αξία οικοσκευής.

Η αξία του περιεχομένου αποτελείται από το σύνολο των επίπλων, συσκευών, σκευών, ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων που έχω στην κατοικία μου. Μπορεί να προσδιοριστεί από τον ίδιο τον ασφαλισμένο ανάλογα με το κόστος που υπολογίζει ότι έχει δαπανήσει για την απόκτησή του. Συνίσταται να μην υπολείπεται των 250€/τμ

Η ισχύς του ξεκινάει από την ημερομηνία έναρξης και ώρα ασφάλισης που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και με την προϋπόθεση ότι τα έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα.

Από εκείνη την χρονική στιγμή είσαι καλυμμένος για όλες τις καλύψεις που περιγράφονται στο συμβόλαιό σου.

Απαλλαγή ορίζεται το ποσό από το οποίο απαλλάσσεται η εταιρεία στην περίπτωση αποζημίωσης. Ουσιαστικά αν το δούμε από την πλευρά του ασφαλισμένου είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε μία ζημιά. Πχ. Αν μια ζημιά κοστολογείται 1.000€ και το ποσό της απαλλαγής για την συγκεκριμένη ζημιά είναι 200€ αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει τα υπόλοιπα 800€ στον ασφαλισμένο.

Όταν συμβεί κάποια ζημιά στην κατοικία σου που καλύπτεται από το συμβόλαιο ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

Θα πρέπει αρχικά να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου εταιρεία για να στείλει πραγματογνώμονα και να καταρτίσει  έκθεσης ζημίας.

Ανάλογα με την φύση της ζημιάς ο πραγματογνώμονας θα ζητήσει κάποια δικαιολογητικά για να μπορεί να φτιάξει την έκθεσή του. Θα πρέπει να του προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όταν ολοκληρωθεί η έκθεση από τον πραγματογνώμονα, η ασφαλιστική εταιρεία θα σε ενημερώσει για το ποσό της αποζημίωσης.

Θα πρέπει να στείλεις το iban του λογαριασμού σου και την ταυτότητά σου για να εισπράξεις την αποζημίωση.

Εφόσον έχουμε κάνει το κατάλληλο συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας θα μας καλύψει. Στην ασφάλιση αυτή θα πρέπει να έχουμε συμπεριλάβει και την κάλυψη από φυσικά φαινόμενα.

Φυσικά! Μάλιστα η ασφάλιση της εξοχικής κατοικίας είναι πολύ σημαντική και μπορεί να σε καλύψει εκτός από πυρκαγιά και για ακραία φυσικά φαινόμενα καθώς και για κλοπή.

Πρέπει να σκεφτούμε μάλιστα ότι το εξοχικό μας είναι περισσότερο ευάλωτο σε κινδύνους εφόσον δεν το επισκεπτόμαστε πολύ συχνά. Επίσης μπορεί να απειληθεί από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Η ασφάλισή του θα σε κάνει να κοιμάσαι πιο ήσυχος.

Ενημέρωση στην ασφαλιστική εταιρία για αποστολή πραγματογνώμονα για δημιουργία έκθεσης.

Προσκόμιση δελτίο συμβάντος από αρμόδια υπηρεσία που επιλήφθηκε (αστυνομία ή πυροσβεστική) αν αφορά κλοπή, βανδαλισμούς κτλ

Προσκόμιση δελτίου καιρικών φαινομένων για περιπτώσεις ζημιών συνέπεια καιρικών φαινομένων.

Προσκόμιση τιμολογίων ή προσφοράς προς αποζημίωση τμήματος οικοσκευής ή επιδιόρθωσης της οικοδομής συνέπεια καλυπτόμενου κινδύνου.

Η κάλυψη του σεισμού είναι μία πολύ χρήσιμη κάλυψη ειδικά σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Μπορούν να καλυφθούν ζημιές από σεισμό στο κτήριο αλλά και στο περιεχόμενο αρκεί να ισχύουν τα παρακάτω:

Θα πρέπει η οικοδομή να είναι κατασκευασμένη μετά το 1960. Σε περίπτωση που έχει οικοδομηθεί προ του 1960 μπορεί να καλυφθεί σε κάποιες εταιρείες εφόσον υπάρχει στατική μελέτη από μηχανικό.

Η οικοδομή να είναι κατασκευασμένη με όλες τις νόμιμες άδειες δόμησης από τις δημόσιες αρχές.

Η οικοδομή δεν θα πρέπει να έχει υποστεί ζημίες από προγενέστερο σεισμό, τουλάχιστον την τελευταία 5ετία.

Σε περίπτωση που η οικοδομή είναι αυθαίρετη για να μπορέσει να δοθεί η κάλυψη σεισμού θα πρέπει να υπάρχει μελέτη στατικότητας υπογεγραμμένη από μηχανικό.

Μπορούν να ασφαλιστούν κυρίως για φωτιά, σεισμό. Μπορεί να βρεθεί ασφάλιση και για ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα ή κλοπή. Οι τέντες μπορούν να ασφαλιστούν με την προϋπόθεση ότι δεν είναι παλαιότερες των 5 ετών.

Ορισμένες εταιρείες δέχονται να ασφαλίσουν αυθαίρετη κατοικία, εφόσον έχουν ενημερωθεί στην φάση της προσφοράς. Ενδεχομένως να ζητήσουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες ή δικαιολογητικά.

Η ασφάλιση κατοικίας που έχει αγοραστεί με δάνειο από την τράπεζα είναι υποχρεωτική καθώς ζητείται από την τράπεζα μέσα στην δανειακή σύμβαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να την ασφαλίσεις στην ασφαλιστική εταιρεία που θα σου προτείνει η τράπεζα. Το κόστος μάλιστα μιας τέτοιας ασφάλισης συνήθως είναι ακριβότερο από το αν επιλέξεις εσύ την ασφαλιστική σου εταιρεία.  Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να δεχτεί οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αρκεί να πληροί τις καλύψεις που έχει ζητήσει στην σύμβαση δανείου.

Οι βασικές καλύψεις που ζητούνται από τις περισσότερες τράπεζες είναι φωτιά, έκρηξη, πτώση κεραυνού, πτώση αεροσκάφους και οπωσδήποτε σεισμός. Κάποιες όμως απαιτούν και κάποιες επιπλέον καλύψεις όπως τρομοκρατικές και κακόβουλες ενέργειες καθώς και κάλυψη από ζημιές που θα προκαλέσουν φυσικά φαινόμενα.

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να ασφαλιστούν και οικοδομές που είναι κατασκευασμένες προ του 1960. Θα πρέπει να δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για την κατοικία σου, όπως τα υλικά κατασκευής, το ακριβές έτος και πότε έχει γίνει η πιο πρόσφατη ανακαίνιση. Η ασφαλιστική θα σου δώσει προσφορά για το πως μπορεί να ασφαλιστεί η κατοικία σου και με τι κόστος.

Βεβαίως! Μπορείς να αποζημιωθείς για κάθε είδους ζημιά σε ηλεκτρικές συσκευές που προέρχεται από υπέρταση, υπερφόρτωση, βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση, σχηματισμό τόξων, διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, κακή λειτουργία οργάνων μέτρησης, ρύθμισης ή ασφαλείας που οφείλεται σε οποιαδήποτε αιτία περιλαμβανομένου και του άμεσου κεραυνού.

Πατήστε ENTER για να αναζητήσετε