Συχνές
ερωτήσεις

για Επιχειρήσεις

Βεβαίως και υπάρχει. Η ασφάλιση της περιουσίας έχει ως σκοπό να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την οικονομική απώλεια που μπορεί να πάθει η περιουσία μου από μία σειρά ζημιογόνων γεγονότων που μπορούν να την πλήξουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:

Η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην Ευρώπη και συμπεριλαμβάνεται στις 10 πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο

Κάθε χρόνο εκδηλώνονται αρκετές πυρκαγιές

Λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τελευταία έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες

Αρχικά θα ζητήσεις από τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο προσφορές δίνοντάς του κάποια απαραίτητα στοιχεία (ΤΚ επιχείρησης, έτος κατασκευής, εμβαδόν κυρίων και βοηθητικών χώρων, επαγγελματική δραστηριότητα, αξία κτιρίου ή βελτιώσεων που έχεις κάνει σαν ενοικιαστής, αξία εξοπλισμού, αξία εμπορευμάτων, μέτρα ασφαλείας κλπ.). Όταν πάρεις τις προσφορές θα επιλέξετε μαζί την κατάλληλη με βάση το κόστος και τις καλύψεις που προσφέρει. Κατόπιν θα συμπληρωθεί η αίτηση της ασφαλιστικής εταιρείας που θα έχεις επιλέξει κι εκείνη με την σειρά της θα εκδώσει την ειδοποίηση πληρωμής που θα μπορείς να πληρώσεις και ηλεκτρονικά (μέσω e banking ή της εφαρμογής του κινητού σου).

Μπορείς να εξοφλήσεις το συμβόλαιό σου με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Μέσω πιστωτική κάρτα

Με πληρωμή μέσω e-banking

Σε οποιαδήποτε τράπεζα και ΕΛΤΑ

Σε οποιοδήποτε ΑΤΜ

Επειδή κάθε επιχείρηση έχει ιδιαιτερότητες ανάλογα με την δραστηριότητά της, την τοποθεσία, την ηλικία του εξοπλισμού, τον τρόπο λειτουργίας, ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα συζητήσει αναλυτικά μαζί σου για να καταγράψει τις ανάγκες σου.

Η ισχύς του ξεκινάει από την ημερομηνία έναρξης και ώρα ασφάλισης που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και με την προϋπόθεση ότι τα έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα.

Από εκείνη την χρονική στιγμή είσαι καλυμμένος για όλες τις καλύψεις που περιγράφονται στο συμβόλαιό σου.Απαλλαγή ορίζεται το ποσό από το οποίο απαλλάσσεται η εταιρεία στην περίπτωση αποζημίωσης. Ουσιαστικά αν το δούμε από την πλευρά του ασφαλισμένου είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε μία ζημιά. Πχ. Αν μια ζημιά κοστολογείται 1.000€ και το ποσό της απαλλαγής για την συγκεκριμένη ζημιά είναι 200€ αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει τα υπόλοιπα 800€ στον ασφαλισμένο.

Όταν συμβεί κάποια ζημιά στην επιχείρηση σου που καλύπτεται από το συμβόλαιο ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

Θα πρέπει αρχικά να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου εταιρεία για να στείλει πραγματογνώμονα και να καταρτίσει έκθεσης ζημίας.

Ανάλογα με την φύση της ζημιάς ο πραγματογνώμονας θα ζητήσει κάποια δικαιολογητικά για να μπορεί να φτιάξει την έκθεσή του. Θα πρέπει να του προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όταν ολοκληρωθεί η έκθεση από τον πραγματογνώμονα, η ασφαλιστική εταιρεία θα σε ενημερώσει για το ποσό της αποζημίωσης.

Θα πρέπει να στείλεις το iban του λογαριασμού σου και την ταυτότητά σου για να εισπράξεις την αποζημίωση.

Εφόσον έχουμε κάνει το κατάλληλο συμβόλαιο ασφάλισης επιχείρησης θα μας καλύψει. Στην ασφάλιση αυτή θα πρέπει να έχουμε συμπεριλάβει και την κάλυψη από φυσικά φαινόμενα.

Ενημέρωση στην ασφαλιστική εταιρία για αποστολή πραγματογνώμονα για δημιουργία έκθεσης.

Προσκόμιση δελτίο συμβάντος από αρμόδια υπηρεσία που επιλήφθηκε (αστυνομία ή πυροσβεστική) αν αφορά κλοπή, βανδαλισμούς κτλ

Προσκόμιση δελτίου καιρικών φαινομένων για περιπτώσεις ζημιών συνέπεια καιρικών φαινομένων.

Προσκόμιση τιμολογίων ή προσφοράς προς αποζημίωση τμήματος οικοσκευής ή επιδιόρθωσης της οικοδομής συνέπεια καλυπτόμενου κινδύνου.

Η κάλυψη του σεισμού είναι μία πολύ χρήσιμη κάλυψη ειδικά σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Μπορούν να καλυφθούν ζημιές από σεισμό στο κτήριο αλλά και στο περιεχόμενο αρκεί να ισχύουν τα παρακάτω:

Θα πρέπει η οικοδομή να είναι κατασκευασμένη μετά το 1960. Σε περίπτωση που έχει οικοδομηθεί προ του 1960 μπορεί να καλυφθεί σε κάποιες εταιρείες εφόσον υπάρχει στατική μελέτη από μηχανικό.

Η οικοδομή να είναι κατασκευασμένη με όλες τις νόμιμες άδειες δόμησης από τις δημόσιες αρχές.

Η οικοδομή δεν θα πρέπει να έχει υποστεί ζημίες από προγενέστερο σεισμό, τουλάχιστον την τελευταία 5ετία.

Σε περίπτωση που η οικοδομή είναι αυθαίρετη για να μπορέσει να δοθεί η κάλυψη σεισμού θα πρέπει να υπάρχει μελέτη στατικότητας υπογεγραμμένη από μηχανικό.

Η ασφάλιση επαγγελματικού ακινήτου/εξοπλισμού που έχει αγοραστεί με δάνειο από την τράπεζα είναι υποχρεωτική καθώς ζητείται από την τράπεζα μέσα στην δανειακή σύμβαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να την ασφαλίσεις στην ασφαλιστική εταιρεία που θα σου προτείνει η τράπεζα. Το κόστος μάλιστα μιας τέτοιας ασφάλισης συνήθως είναι ακριβότερο από το αν επιλέξεις εσύ την ασφαλιστική σου εταιρεία. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να δεχτεί οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αρκεί να πληροί τις καλύψεις που έχει ζητήσει στην σύμβαση δανείου.

Οι βασικές καλύψεις που ζητούνται από τις περισσότερες τράπεζες είναι φωτιά, έκρηξη, πτώση κεραυνού, πτώση αεροσκάφους και οπωσδήποτε σεισμός. Κάποιες όμως απαιτούν και κάποιες επιπλέον καλύψεις όπως τρομοκρατικές και κακόβουλες ενέργειες καθώς και κάλυψη από ζημιές που θα προκαλέσουν φυσικά φαινόμενα.

Βεβαίως! Μπορείς να αποζημιωθείς για κάθε είδους ζημιά σε ηλεκτρικές συσκευές που προέρχεται από υπέρταση, υπερφόρτωση, βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση, σχηματισμό τόξων, διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, κακή λειτουργία οργάνων μέτρησης, ρύθμισης ή ασφαλείας που οφείλεται σε οποιαδήποτε αιτία περιλαμβανομένου και του άμεσου κεραυνού.

Πατήστε ENTER για να αναζητήσετε